Linkedin Professional

Linkedin: 5 claus per millorar el teu perfil professional

Linkedin és la major xarxa social professional que actualment funciona a tot el món amb més de 500 milions d’usuaris (10 milions a Espanya) i que cada vegada es fa més important conèixer-la i saber-la gestionar.

Linkedin és sobretot un espai per fer marca personal, per posicionar-te com a professional tant si estàs buscant feina, si la ofertes, si busques un partner, un col·laborador, un proveïdor, o solament hi estàs per prendre la mesura al mercat.

Com a xarxa en la que cal fomentar la nostra persona, hem de treballar per fer-nos visibles i poder aconseguir un retorn efectiu de la inversió que hi fem en hores.

Algunes claus:

1.Redacta un bon titular professional. Sembla obvi però molts usuaris de Linkedin no li dediquen el temps suficient. El titular és allò que primer veu un contacte i per tant, t’ha de poder identificar en un sector, en un estat o en un moment. Utilitza paraules claus que facin destacar el teu perfil en les cerques.

2.Afegeix contingut multimèdia. Aquest és un recurs que no s’utilitza tant com s’hauria d’utilitzar. Linkedin et permet incorporar projectes, pàgines web/blogs, documents, presentacions… i això fa augmentar el valor afegit que aporta el teu perfil, el fa diferenciar-se. Aprofita aquesta opció de Linkedin i mostra tot allò que et pot fer diferent.

3.Publica contingut propi. La opció d’escriure articles que t’ofereix Linkedin (Linkedin Pulse) t’ajudarà a posicionar millor el teu perfil, incloent un símil de blog dintre de la mateixa xarxa. Un dels beneficis d’aquest tipus de publicació és que s’indexen a Google i per tant, pots treballar el teu posicionament dintre i fora de la xarxa.

4.Redacta l’extracte incloent la teva proposta de valor. Explica quines son les raons per a que la gent es fixi en tu i realitzi l’acció que volem (l’hem de definir en els objectius que volem aconseguir amb el perfil). Fes-ho basant-te en les següents variables:

  • Rellevància: què aportes a aquell que et troba
  • Valor i credibilitat: especifica clarament el benefici
  • Diferenciació: que es distingeix de la resta

5.Utilitza l’extensió de Chrome de Linkedin Sales Navigator Lite for Gmail. És una aplicació gratuïta que s’instal·la al teu correu de Gmail i que t’ofereix informació sobre el contacte (amb qui estàs conversant via mail) associada al seu perfil de Linkedin. Pots veure la seva foto de perfil, la biografia, la localització, si és contacte o no ja teu a la xarxa… Ben utilitzada per generar i ampliar la nostra xarxa de contactes és una bona eina.

Aquestes solament son algunes de les claus més importants. Quines creus tu que també son importants?